Elmoppen

Mopeden är ännu ett fordon som nu säljs eldriven. Den lämpar sig utmärkt för både långa och korta pendlingar eller som hjälpmedel när du vill åka och handla och dylikt. Dessutom kan vi tala om att de är rejält snygga. Elmoppen är också ett bekvämare alternativ till en elcykel som du ibland ändå måste trampa på för att komma fram. Det finns som sagt många fördelar med en elmoped och varumärkena som tillverkar dem har vuxit i antal. Ett av de mest prestigefulla på den svenska marknaden är vässla som tillverkar elmopeder med cool design och i hög kvalitet.

Fördelarna med elmoped

Listan över fördelar med detta fordon kan göras lång, speciellt om du sedan tidigare har haft en vanlig moped eller burkar cykla till jobbet. Om du är en van pendlare i storstadsregionerna kan en cykel vara perfekt på sommaren men på vintern är det inte lika roligt att ge sig ut i regn och rusk. En elmoppe löser problemet genom att det går betydligt snabbare att komma fram och dessutom är det ett miljövänligt alternativ till den vanliga mopeden eller bilen.

Det är också skönt att slippa trängas med andra människor i bussar och tunnelbana eller oroa dig för att kommunaltrafiken blir ståendes på grund av diverse anledningar. Med en elmoppe är det du som bestämmer rutten och kommer fram i tid! Och som grädde på moset låter de inte lika mycket som vanliga moppar.

Ekonomiska aspekter

Det är utöver andra fördelar också billigare att köra en elmoppe än att sätta sig på en vanlig moped. Bensinen är dyrare per kilometer än priset du betalar per kilometer för att ladda batteriet. Den totala kostnaden ligger inte på så mycket högre än ca 50 öre på varje kilometer. Räkna ut vad bensinkostnaden skulle vara! Själva elmopeden kostar en slant att köpa, det stämmer, men i längden blir det både billigare och bekvämare att köra den än något annat.

En annan aspekt som har att göra med ekonomin är att en elmoppe inte brukar kräva lika mycket service och reparationskostnader som en vanlig moped. Idag kan du faktiskt även hyra en elmoped.

Nackdelar med en elmoppe

Självklart finns det också en baksida med elmopeder som med allt annat. En elmoppe har till exempel kortare räckvidd och måste laddas efter ett antal kilometer. De bästa elmopparna kan dock köras i flera mil innan de behöver ladda om batteriet och de flesta mopedägare åker inte så långt varje dag. Själva laddningen i sig tar längre tid än att bara ställa sig och tanka bensin, du får räkna med en rejäl paus. Har du bråttom kan det bli en knivig situation där du får vänta. Den är också lite dyrare i inköp än en vanlig moped, men som sagt, det lönar sig i längden.

mts_moneyflow