Köpa MC – att tänka på

När du ska köpa motorcykel så står du vanligtvis inför ett väldigt stort köp. Det betyder att du troligtvis kommer behöva lägga ut väldigt mycket pengar och därför är det viktigt att man vet hur man ska gå tillväga. Det är inte kul att ha betalat en hög summa pengar för en motorcykel som inte visade sig passa ändamålet eller som gick sönder strax efter ägarbytet. När du köper din motorcykel finns det ett flertal aspekter att ta hänsyn till. Majoriteten av alla mc-köpare vill få ut så mycket av sina pengar som möjligt och på så sätt få så mycket hoj som det bara går. För att lyckas med detta måste man först se till att ha koll på marknaden och se vad som erbjuds. Det är inte förrän då som du kan bestämma dig för om du bör välja en ny eller begagnad mc.

Det finns två frågor som dyker upp hos de allra flesta som ska köpa en motorcykel. Det första är om man ska köpa en begagnad motorcykel eller en ny och det andra är hur man ska finansiera sitt köp. Här får du svaren på båda frågorna då kan det bli enklare för dig att göra ett bra val som passar både dig och din plånbok.

Finansiering av motorcykel

Det finns flera sätt att gå tillväga för att finansiera sin motorcykel. Det absolut bästa är naturligtvis om man har möjlighet att betala den kontant med pengar som man redan har, t.ex. från ett sparkonto. Det är dock inte alla som har den möjlighet eller lust att vänta på att pengarna ska sparas ihop och då kan man använda sig av ett fordonslån eller ett privatlån. Att sälja enstaka fakturor är också ett alternativ för den som bara behöver få ihop ett mindre belopp, men som redan har en bra grund att stå på. Företag använder sig ofta av denna metod när de behöver få in mer kapital.

Nytt eller begagnat?

Hur är det då med att köpa nytt vs att köpa begagnat? Köper du en ny motorcykel kommer du ha möjlighet att själv utrusta och designa den som du önskar. Du får även en större säkerhet tack vare garantin. Däremot är nya motorcyklar väldigt dyra i inköp och det kan vara svårt att få ihop pengarna, även med hjälp av ett lån. Att köpa begagnat är idag det vanligaste alternativet. Det finns många snygga och riktigt fräscha hojar på andrahandsmarknaden och här kan du även få till riktigt grymma priser. Köper du begagnat är det dock viktigt att du har kunskap nog för att kontrollera att motorcykeln ser bra ut (både insida och utsida) och att du aldrig betalar köparen i förskott. Betalning ska först ske efter att alla papper är påskrivna och i din hand.

mts_moneyflow