Glöm bilar och bussar, glöm cyklar och mopeder. Välkommen till en hemsida med fokus på den mest populära bensindrivna tvåhjulingen, motorcykeln!

På denna hemsida kommer du att få information om historian bakom motorcykeln, vem uppfann den första motorcykeln? När blev motorcykeln riktigt populär? Hur snabbt körde den första motorcykeln? Du kommer också få information om de mest populära olika typerna av motorcyklar, vilken som är bäst är subjektivt och beror helt på vad för användningsområde den är tänkt för.

Innan du kan köra en motorcykel måste du ta motorcykelkörkort. Det är lite av en djungel i sig att hitta rätt bland de olika behörigheterna. På denna sida reds det upp och du kommer att veta det viktigaste när du läst delen om körkort.

Motorcykelklubbar har oförtjänt dåligt rykte, det finns många bra klubbar som gör roliga saker på hobbynivå. Läs mer om detta när du klickar dig vidare.

Motorcykelmodet ligger i tiden. På en del av hemsidan kommer det att finnas information om vad för olika kläder och vilken utrustning en motorcyklist har på sig. Det kan vara både snyggt och säkert!

Är du intresserad av hur man tar hand om en motorcykel på bästa sätt? För att den ska hålla, vara fortsatt säker och inte gå sönder i förtid är det viktigt att ta hand om den genom rätt typ av service och underhållning. Livet med en motorcykel inkluderar inte en engångssumma bara vid köpet utan fortsatta utgifter för att hålla den i bra skick.

Vem åker motorcykel? Finns det någon generell stereotyp av motorcyklist? Det kan du läsa om här.

Hoppas att denna hemsida ger dig mycket läsning om ditt intresse – motorcyklar!