Sann glädje är delad glädje – Motorcykelklubbar

Motorcykelklubbar är mer än kriminalitet även om det är de kriminella klubbarna de flesta utan ett vidare intresse för motorcyklar tänker på med ovetskap. Varför kmotorbike-1208278_960_720riminella dras till motorcykelklubbar är en fråga för forskare inom kriminologi men varför intresserade motorcykelentusiaster dras till de icke-kriminella klubbarna är inte svårt att förstå.

Det finns mängder av motorcykelklubbar i Sverige. De anordnar träffar regelbundet där de tittar på varandras motorcyklar, diskuterar de senaste modellerna, provkör olika typer och såklart kör tillsammans.

De olika klubbarna formar ett nätverk som i sin tur har lett till att exempelvis körskolor når ut till fler potentiella kunder om någon exempelvis vill utöka sin körkortsbehörighet. Rabatter och speciella förmåner finns också att tillgå, allt för att skapa och sedan bibehålla en bra relation klubbar emellan. Dessa klubbar finns i hela landet och anordnar träffar sinsemellan där de bistår varandra med boende, tips på resevägar och underhållning.

Motorcykelklubbarna har också anslutna fikaställen där det är lättillgängligt att parkera sin motorcykel. Det blir som en mötesplats för de som delar intresse.

En ytterligare aktivitet som motorcykelklubbarna anordnar tillsammans är olika “rundor” att köra. Det finns korta rundor och långa rundor. Det finns rundor som varar en dag och de som varar en vecka och inkluderar camping eller annan form av övernattning. På ett sådant äventyr är alla medlemmar välkomna och det kan tänkas att det knyts vänskapsband över hela landet och säkert även mellan medlemmar ifrån angränsande länder.

Det finns en hälsoaspekt i det hela också. Har man någon att dela sitt intresse med blir det genast ännu roligare. Har man möjlighet att åka på små resor och utflykter och utbyta erfarenheter med andra blir man lyckligare. Forskning säger att för att hålla humöret uppe är det viktigt att ha någonting i livet som gör en lycklig och ger tillbaka.

Leave a Reply

mts_moneyflow