Vad finns det för typer av motorcyklar?

Frågar man en utomstående så finns det två olika typer av motorcykel, Harley Davidson och Suzuki. Frågar man personer med kunskap om ämnet så kommer de aldrig sluta prata. Officiellt enligt de flesta källor finns det runt tio stycken olika sorters motorcyklar varav några går under benämningen moped. Nedan kommer de vanligaste sorterna att listas tillsammans med information o883d107464cd77775fbe1bb64e01d7bem vardera typ.

  • Glidare – dessa är nog de mest populära bland personer som har motorcyklar som hobby snarare än som bekvämt transportmedel. Dessa motorcyklar är ofta personligt designade och kan ha speciellt utvalda material på sits, styre och lack. Bilden många har i sitt inre på en motorcykelklubb medlem inkluderar antagligen en glidare.
  • Sportmotorcykel – en motorcykel som används vid racing. Som förare av en sportmotorcykel sitter man mer framåtlutad än på den tidigare nämnda glidaren. Detta för att få så lite luftmotstånd som möjligt när hastigheten ökar.
  • Off-Road motorcyklar är framförallt populära bland ungdomar som bor utanför storstäderna. Precis som namnet avslöjar har dessa en möjlighet att ta sig fram där många andra typer inte kan det. De har en speciell fjädring som gör att de exempelvis kan komma igenom vattendrag, köra stabilt i skogen och till och med ta sig fram i öknen.
  • Trehjuling – En trehjulig motorcykel är nog närmast besläktad med Off-Road motorcykeln i fråga om användningsområden. Dessa används också främst utanför storstäderna och används just på grund av att de är lätta att ta sig fram på om vägarna är dåliga eller icke-existerande. Dessa används också i tävlingar i vissa fall, både racing tävlingar och andra typer av tävlingar där exempelvis att göra konster medan man kör är tävlingsmoment.

Detta var exempel på några av de mest populära typerna av motorcyklar. Det finns många fler typer, ingen har väl missat att det finns motorcyklar med sidovagn exempelvis! Innan man väljer vilken motorcykeltyp man vill ha är det bra att tänka igenom ungefär vilket användningsområde som är primärt.

Leave a Reply