Vem åker motorcykel?

Finns det någon generell stereotyp av en motorcyklist? Det beror på vem som tillfrågas och var i världen man befinner sig. Det finns en stereotyp av det kriminella motorcykelgänget och allas inre bild är nog ganska lik. Det finns också en någotktm450exc2005 komisk bild som säkert vissa har av två poliser i en motorcykel där en kör och en sitter i en sidovagn.

I Sverige finns det många olika typer av motorcyklister, det finns de som åker för att de tycker det är roligt, de som använder den som hobby och de som använder den som ett redskap för att transportera sig till och från platser. Det finns de som använder sin motorcykel för att få ett större socialt liv och det finns de som håller sig hemma i garaget och mekar och putsar och designar dagarna i ända.

Egentligen så finns det nog ingen riktig stereotyp för en motorcykelförare lika lite som det finns en stereotyp för den generella bilisten. Det är olika personer som kör motorcykel, i västvärlden kör många den av intresse och av känslan av frihet medan motorcykeln i andra delar av världen helt enkelt ses som det mest praktiska sättet att ta sig fram. Ingen har väl missat att se bilder från trafiken i vissa länder i Asien där motorcyklisterna tar sig fram som i en labyrint mellan stillastående ,tutande bilar. Där är inte säkerhetsaspekten tagen på lika stort allvar som här, men själva transportmedlet i sig är väl använt och etablerat.

Den som åker motorcykel är antagligen den som har nytta av det på ett eller annat sätt. Antingen nytta av det så till vida att det är ett transportmedel att ta sig fram och tillbaka till arbetet på, eller till nytta så till vida att det ger livet en större mening då det är ett stort och starkt intresse.

Leave a Reply

mts_moneyflow