Viktigt att tänka på

Det finns en hel del att tänka på vid köp, hantering och omvårdnad av sin motorcykel. Det är viktigt ur ett ekonomiskt perspektiv att tänka på försäkringar. Det finns en uppsjö av olika försäkringsbolag som kan anlitas för att försäkra en motorcykel.

Här nedan följer en liten steg för steg genomgång på vad som kan vara bra att tänka på när du ska köpa en motorcykel samt efter köpet:

  • images-31Om du har bestämt dig för att köpa en motorcykel är det dags att tänka stegvis. Det första som är viktigt att tänka på är vad du ska ha din motorcykel till. Är det för vardagsanvändning? För speciella tillfällen? För stadskörning eller off-roadkörning? Hur ofta tänker du köra din motorcykel? Har du någon parkering för din motorcykel på ett säkert ställe så att den inte blir stulen eller utsätts för extrema väderförhållanden? Vilken budget har du för motorcykeln? Tänk på att motorcyklar finns i olika prisklasser och att det den kostar när du köper den inte alltid reflekterar vad du måste betala för den i fråga om service, omvårdnad, försäkring och bensin.
  • Efter att du köpt din motorcykel måste du köpa kläder till dig själv, ett motorcykelställ. Vilket material vill du ha? Vilken färg? Vill du ha några speciella fickor eller dekorationer eller någonting annat? Vilka skor skulle vara bra att köra med? Sen är det dags för hjälmen, passform, säkerhet, komfort och pris. Alla de aspekterna tål att tänkas på.
  • Är du intresserad av att gå med i någon form av MC-klubb? Då är det dags att kolla upp var det finns en sådan lokaliserad nära dig. Kostar det något? Vilka aktiviteter är du intresserad av?
  • Vem ska du anlita när det gäller service av din motorcykel? Kanske kan någon i din nya klubb rekommendera en bra mekaniker i närheten.

Slutligen är det viktigt att tänka på hur du kör i trafiken. Ta det lugnt och ha roligt så kommer det bli otroliga äventyr med din motorcykel!

Leave a Reply

mts_moneyflow