Viktigt med rätt sorts däck

Att det är viktigt med rätt sorts däck vet du säkert. Det förbättrar både säkerheten och körförmågan. Eftersom din motorcykel endast har två kontaktpunkter med vägen har det större betydelse att däcken som du väljer passar för ditt fordon än om du väljer däck till din bil. Dels är det bra att välja en produkt med hög kvalitet som slits jämt och dels bör du kontrollera mönsterdjupet regelbundet för att säkerställa att du kör lagligt. Därtill bör du fylla på med luft en gång i veckan. Ju mer luft i ett däck, desto lättare rullar det på vägen och bensinförbrukningen minskas.

Personlig service hos Däckia

Det är enkelt att beställa däck över nätet. Du ser hela sortimentet och kan lätt söka reda på den produkt som du behöver. Ett bra och pålitligt ställe att handla dina däck ifrån är Däckia. Det som är extra finurligt med deras sida är att du skriver in ditt registreringsnummer och får förslag på vilka däck som passar med din cykel. Däckia har bra däck för motorcyklar.

Säkerheten kommer först

Varför är det viktigt med rätt typ av däck? Det handlar i första hand om säkerhet. Om du jämför med ett fordon på fyra hjul har det fler kontaktytor och dessutom sitter du mer skyddad i en bil än på en motorcykel. Mönsterdjupet på däcken får inte understiga 1,6 mm men du rekommenderas att byta redan vid 2 mm. Det är också viktigt att du väger in din egen körstil när du väljer mellan olika produkter. Ta hänsyn till exempelvis belastning och hastighet när du köper nya däck. Då får du den bästa resan på vägarna.

 

mts_moneyflow